Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skup “Pravda za Dženana i Davida” 19. maja u Beču

pravda za dzenana i davida222

Na bečkom Trgu heroja (Heldenplatz) u subotu 19. maja 2018. godine u od 18 sati će se održati najmasovniji skup van granica BiH koji ima za cilj pružanje podrške porodicama Dragičević i Memić i njihovoj borbi za istinu i pravdu u slučajevima smrti njihovih sinova Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Naime, traže rasvjetljavanje ovih slučajeva koji su pokrenuli lavinu nezadovoljstva, emocija i veliku pažnju javnosti, od velikog je značaja za budućnost svih naroda koji žive kako u BiH tako i na prostorima čitavog Balkana.

Organizatori su pozvali sve koji su u mogućnosti da se priključe u subotu, da stanu rame uz rame sa onima koji žele da na miran i dostajanstven način da “odbrane osnovne ljudske, moralne vrijednosti i primarne demokratske principe”.

Pozvali su sve na miran i dostojanstven način, bez političkih prozivki i ekscesa bilo koje vrste, pruže podršku u borbi za istinu i pravdu.

Skupu će prisustvovati i Davidova majka Suzana, sestra Teodora, kao i Dženanova rodica Dženita.

Na licu mjesta bit će omogućeno potpisivanje peticije za podršku grupi Pravda za Davida, a primat će se donacije za pravnu pomoć porodici Dragičević.

Istog dana, 19. maja 2018 sa početkom od 9 sati će se čitati molitva za pokoj duše Davidove u sabornom hramu Svetog Save u 3. bečkom okrugu, koji se nalazi na adresi Veithgasse 3.