Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

utvrđen dnevni red

Skupština Distrikta 1. decembra o Nacrtu zakona o igrama na sreću

Skupstina Distrikta – Javna rasprava o budzetu (1)

Sjednica će biti održana 1. decembra s početkom u 10 sati

Voditelji zastupničkih klubova Skupštine Brčko distrikta BiH održali su u četvrtak pripremni sastanak na kojem su utvrdili dnevni red za sljedeću sjednicu, na kojem će se među ostalim naći Nacrt zakona o igrama na sreću kao i Nacrt zakona o prekršajima Brčko distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić očekujemo da će u poslovničkom roku u Skupštinu prispjeti i amandmani koji su najavljeni od ovlaštenih predlagača vezano za ovaj važan zakon.

Milić je naveo da je na pripremnom sastanku dogovoreno da se Nacrt zakona o pčelarstvu, u drugom čitanju, razmatra na nekoj od idućih sjednica, jer izvještaj s javne rasprave, koja je nedavno održana, još nije dostavljen zastupnicima te da će biti potrebno amandmanski djelovati i na taj nacrt zakona.

Dodao je da će se na dnevnom redu naći i revizorski izvještaj o radu za prošlu godinu nekoliko institucija Distrikta, niz izvještaja o radu i poslovanju javnih poduzeća i drugih pravnih osoba koje je formiralo Brčko, veliki broj informacija o radu tijela uprave koje su kandidirali zastupnici i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa.

“Na zahtjev Socijalističke partije na 17. redovnoj sjednici Skupština će razmatrati i informacije o aktuelnoj sigurnosnoj i epidemiološkoj situaciji na prostoru Brčko distrikta”, dodao je Milić.

Sjednica će biti održana 1. decembra s početkom u 10 sati.