Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština KS-a nije usvojila Izvještaj o poslovanju GRAS-a za 2016. godinu

BiH

skupstina ks

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo nisu usvojili Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS za 2016. godinu, jer građanima, kako je istaknuto, nije omogućen adekvatan prijevoz.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo istakao je da je gubitak GRAS-a te godine iznosio 27.500.000 KM, te da je broj uposlenih smanjen za 70.

Iako su uočeni manji pozitivni pomaci, Fišo je pozvao zastupnike da ne glasaju za taj izvještaj.

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić kazala je da joj nije logično da ministar Fišo poziva zastupnike da ne usvoje Izvještaj, jer je on bio odgovorni ministar 2016. godine.

Zastupnici Skupštine KS-a su na sjednici koja je održana prošle sedmice prihvatili prijedlog da se Haris Gušić razriješi s mjesta privremenog upravitelja GRAS-a.

U okviru razmatranja informacije o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju tog preduzeća, šef Kluba zastupnika SDA Mirza Čelik predložio je nekoliko zaključaka, a to je da se ukinu privremene mjere rada upravljačkih tijela, donese rješenje o razrješenju dužnosti privremenog upravitelja te da se pokrene imenovanje upravljačkih tijela GRAS-a, Skupštine, Nadzornog odbora i Uprave, čiji rad je suspendovan prije devet mjeseci upravo uvođenjem prinudnog upravnika.