Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Skupština KS dala saglasnost za osnivanje Srednjoškolskog medicinskog centra

skupstina ks
Foto: Amer Kajmović/ Fena

Zastupnici Skupštine KS donijeli su i Odluku o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za ratne vojne invalide sa područja KS

Skupština Kantona Sarajevo danas je na sjednici dala saglasnost za osnivanje Srednjoškolskog medicinskog centra “Evropski medicinski koledž” u Sarajevu, a zahtjev je podnijela Visokoškolska ustanova nauke i tehnologije Sarajevo School of Science and Technology (SSST).

Također je data saglasnost Ministarstvu zdravstva KS da donira sanitetsko vozilo sa pratećom opremom Zdravstvenoj ustanovi Ambulanta za liječenje, zdravstvenu njegu i rehabilitaciju „EMMAUS” Srebrenica u vrijednosti od 137.000 KM.

Zastupnici Skupštine KS donijeli su i Odluku o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za ratne vojne invalide sa područja KS.

Prošireni obim prava odnosi se i na korištenje ortopedskih pomagala, lijekova i drugo, da ukoliko lično ne mogu, da zahtjev mogu podnijeti članovi domaćinstva ili ovlaštena zdravstvena institucija.

Također, jednom godišnje su RVI mogli dobiti jedan par ortopedskih cipela, a ovim dopunama dozvoljeno im je da mogu poslati zahtjev za dva para godišnje.