Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brojna pitanja

Skupština KS oborila izvještaj Tužilaštva, rasprava trajala skoro tri sata

sabina_sarajlija (1)

Sarajlija je odgovarala na pitanja zastupnika, a neki su izrazili nezadovoljstvo odgovorima jer je davala nejasne odgovore ili nije nikako mogla otkriti šta je s pojedinim predmetima navodeći da se radi o povjerljivim informacijama

Skupština KS sa 17 glasova protiv, dva za i tri suzdržana nije usvojila izvještaj o radu Tužilaštva KS za 2021. godinu.

Glavna kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija predstavila je danas zastupnicima Izvještaj o radu za prošlu godinu. Rasprava o izvještaju trajala je skoro tri sata. Zastupnici su imali brojna pitanja.

Neka su se odnosila na predmete visoke korupcije, a većina pitanja na konkretne slučajeve kao što su diploma Sebije Izetbegović, smrt djevojčice Džene Gadžun, odbijanje liječenja djevojčice Nadin Smajlović na KCUS-u, slučaj Dženan Memić i predmeti koji su otvoreni u vezi ovog slučaja, predmeti ratnih zločina…

Sarajlija je odgovarala na pitanja zastupnika, a neki su izrazili nezadovoljstvo odgovorima jer je davala nejasne odgovore ili nije nikako mogla otkriti šta je s pojedinim predmetima navodeći da se radi o povjerljivim informacijama.

Glavna tužiteljica potvrdila je danas da nije podnijela disciplinsku prijavu protiv tužilaca koji su radili na predmetu Dženan Memić i da prihvata odgovornost.