Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smijenjena kompletna Uprava mostarskog Aluminija

BiH

Aluminij_dd_Mostar

Članovi Nadzornoga vijeća Aluminija d.d. Mostar donijeli su u petak odluku o razrješenju Nikice Ljubića s mjesta direktora Društva, a za vršitelja dužnosti direktora jednoglasno je imenovana Ružica Udovičić.

Pored Ljubića, smijenjena je cjelokupna uprava mostarskog giganta, odnosno i izvršni direktor Ivan Grle, Tomislav Lovrić i Amar Hadžiomerović.

Sjednica je, nakon odbijanja predloženoga Godišnjeg izvješća za 2014. godinu na posljednjoj Skupštini dioničara Aluminija, sazvana s ciljem izjašnjavanja o povjerenju aktualnoj upravi, priopćeno je iz Aluminija.

Odluka o razrješenju donesena je sa šest glasova za i jednim glasom protiv, a predsjednik Nadzornoga vijeća Dalibor Miloš zahvalio se Nikici Ljubiću na dosadašnjem radu, ukazavši na nužnost učinjenih promjena, s obzirom na to da bi nagomilani problemi doživjeli vrhunac u vrlo kratkomu razdoblju, što bi značilo i krah Aluminija.

Kako se navodi u priopćenju, novoimenovana driektorica Ružica Udovičić dugogodišnja je djelatnica Aluminija i do sada je obnašala više odgovornih dužnosti.

Na njezin prijedlog na mjesta vršitelja dužnosti izvršnih direktora imenovani su Marinko Ivanović (tehnički poslovi i razvitak) i Marinko Ostojić Sušac (ekonomsko-financijski, računovodstveni i komercijalni poslovi).

Vršitelj dužnosti izvršnoga direktora za pravno-kadrovske i zajedničke poslove bit će imenovan naknadno.

Članovi novoga saziva Uprave Društva obnašat će dužnosti do imenovanja Uprave na puno mandatno razdoblje, u trajanju od četiri godine.