Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snaga centra: Podrška kampanji “Sposobnim, a ne podobnim”

snaga_centra

Kandidat stranke Snaga centra za gradonačelnika Zenice Eldin Vrače i kandidati za gradsko vijeće potpisali su izjavu kojom su dali podršku borbi protiv politizacije javne uprave i javnog sektora, saopćila je Stranka.

Na ovaj način stranka je dala podršku kampanji “Sposobnim, a ne podobnim”, koju provode Centri civilnih inicijativa (CCI), a čija svrha je depolitizacija i departizacija javne uprave, te jasno odvajanje političke funkcije od profesionalnih pozicija unutar javne uprave i javnog sektora.

Potpisivanjem izjava Vrače i kandidati su se obavezali prema građanima da će kroz svoj rad u gradskoj upravi raditi na depolitizaciji javnog sektora pri čemu će prioritet u zapošljavanju imati sposobni, a ne podobni kako je to do sada bilo.

“Jedan od glavnih programskih ciljeva Snage centra je depolitizacija javnih preduzeća i transparentno zapošljavanje. U politiku smo i ušli da bismo se jednim demokratskim putem riješili nepotizma i stranačke podobnosti u javnom sektoru generalno”, rekao je Vrače.