BiH

Stanje na putevima

Snijeg na kolovozu ovoga jutra u višim predjelima zapadne Bosne

26/02/2022

Izdvajaju putne pravce: Bihać - Ključ, Bosanski-Petrovac - Drvar, Glamoč - Mliništa, Livno - Kupres i Livno - Bosansko Grahovo. Na ovim dionicama puše i jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne Bosne, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Izdvajaju putne pravce: Bihać – Ključ, Bosanski-Petrovac – Drvar, Glamoč – Mliništa, Livno – Kupres i Livno – Bosansko Grahovo. Na ovim dionicama puše i jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a izuzetak su južni krajevi gdje se saobraća po suhom kolovozu. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima: Srebrenik – Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.