promjena vremena

Snijeg pada širom BiH, problemi za vozače

Glavna snijeg

U višim planinskim predjelima centralne i jugozapadne Bosne mogući nailasci na raskvašen snijeg ili poledicu, pa pozivaju na pojačan oprez

Danas je počeo padati snijeg u mnogim dijelovima BiH, a kako to trenutno izgleda možete vidjeti u fotografijama.

Inače, meteorolozi su najavili da se u našoj zemlji danas očekuje oblačno vrijeme sa kišom i snijegom na planinama. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne se očekuje susnježica i snijeg.

Sutra se u većem dijelu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 3 do 8, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 8 do 12 °C.

Iz BIHAMK-a javljaju da su u višim planinskim predjelima centralne i jugozapadne Bosne mogući nailasci na raskvašen snijeg ili poledicu, pa pozivaju na pojačan oprez.

Snijeg je najviše problema donio vozačima kamiona. Tako je zaustavljen saobraćaj za kamione na području Kupresa.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, javljaju iz BIHAMK-a.

Romanija

Igman

Bjelašnica

Kupres

Vlašić

A kakva je situacija na području Rogoja, pogledajte u videu: