Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

upozorenje iz bihamk-a

Snijeg stvorio velike probleme širom BiH, zastoji su na brojnim putnim pravcima (FOTO)

160720654_2658401944460109_2693649927157254939_n

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi

U većem dijelu Bosne od ranih jutarnjih sati pada obilan snijeg, što posebno stvara probleme vozačima.

To potvrđuju u fotografije na Facebook stranici Teretnjaci gdje se vidi da je snijeg uveliko zabijelio putne pravce, posebno u višim predjelima naše zemlje.

Tom prilikom su reagovali iz BIHAMK-a upozoravajući da se nigdje ne kreće bez zimske opreme koja je još zakonsku obavezna.

“Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, posebno na dionicama: Prozor- Jablanica-Posušje, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Posušje-Tomislavgrad-Livno-Glamoč-Bosansko Grahovo, Tomislavgrad-Kupres- Bugojno, Vlasenica- Han Pjesak, Foča-Gacko, Sarajevo- Rogatica, Sarajevo – Olovo- Kladanj gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna i Glamoča pričinjava jak vjetar”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na krajnjem sjeveru Bosne i u Hercegovini kiša, a u ostatku Bosne snijeg.

U preostalom dijelu dana padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Padat će slab snijeg, koji će u nizinama preći u kišu. Poslije podne djelimično razvedravanje u Krajini i Hercegovini.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na zapadu i jugozapadu Bosne očekuju se jaki udari vjetra.