Niske temperature

Snijeg u aprilu prekrio ulice Sarajeva

snijeg sarajevo (1)

Najviše snježnog pokrivača zabilježeno je na Bjelašnici i to 184 centimetra

Sniježne padavine zahvatile su područje cijele Bosne i Hercegovine i iako je kalendarski nastupilo proljeće temperature su se jutros spustile i do minus 13 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Gradske saobraćajnice u glavnom gradu BiH, Sarajevu su prohodne, ali je u padinskim dijelovima grada lošija situacija zbog velikih količina snijega.

Najviše snježnog pokrivača zabilježeno je na Bjelašnici i to 184 centimetra.

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

“Dio prijepodneva slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti i malo kiše, a postepeno smanjenje oblačnosti u Bosni očekuje se od poslijepodnevnih sati”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do pet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa.

Za područje Bosne izdato je žuto upozorenje zbog niskih temperatura i padavina, a isto će na snazi ostati i za sutra, ali za područje cijele zemlje.