Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosansko-podrinjski kanton

Snijeg uzrokovao prekide na putevima i u snabdijevanju električnom energijom

l_c535c6199710dbe2ffa2c22d5f4707cb

Na području općine Pale FBiH nisu zabilježene pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra. Saobraćaj na magistralnim i regionalnim putnim pravcima se odvija usporeno zbog velike količine snijega

Snježne padavine na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde uzrokovale su određene probleme na putnim komunikacijama i u snabdijevanju električnom energijom, zbog čega je dolazilo do kraćih prekida.

Prema podacima kantonalnog operativnog centra, u posljednja 24 sata na području BPK Goražde zbog snježnih padavina zabilježeno je više prekida u snabdijevanju stanovnika električnom energijom na području Grada Goražda, a povremni prekidi zabilježeni su i u Ustikolini, općina Foča u FBiH.

Informacije iz Direkcije za ceste BPK Goražde govore da su putni pravci R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448A Osanica-Ilovača-Prača prohodni za saobraćaj. Zbog snijega koji u višim predjelima dostiže visinu oko pola metra saobraća se sporije i otežano. Ekipe zimske službe koje su zadužene za održavanje navedenih putnih pravaca su na terenu i vrše čišćenje.

Na području općine Pale FBiH nisu zabilježene pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra. Saobraćaj na magistralnim i regionalnim putnim pravcima se odvija usporeno zbog velike količine snijega.

Iz Službe Civilne zaštite Grada Goražde naveli su da je došlo do kraćih prekida na pojedinim putnim komunikacijama zbog obaranja drveća koje je popustilo pod težinom snježnog pokrivača. Iz istog razloga došlo je i do urušavanja krova na kolektivnom centru Podhranjen.