Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

duga 9 kilometara

Na autocesti u Hrvatskoj ogromna kolona kamiona, ne mogu ući u Sloveniju

f_27705529_1280

Kad su krenuli, dočekala ih je zabrana prolaska u smjeru Bregane

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kraj graničnog prijelaza Bregana u smjeru Slovenije danas do podneva kolona teretnih vozila bila je oko 9 km zbog zabrane u Sloveniji (na su snazi zimski uvjeti zbog čega je zabrana prolaska teretnim vozilima u smjeru Ljubljane).

Preporučuje se za promet teretnih vozila korištenje pravca A2 Zagreb – Macelj, izvijestio je HAK.

Još od jutra otežan je bio ulaz kamiona na autocestu s priključka u Bobovici i primijećeno je vozilo policije koje je stajalo i “snimalo” situaciju kako bi po potrebi preusmjeravala promet, javlja Jutarnji list.

Međutim, tokom dana, kolona vozila zatvorila je i izlaz s autoceste za Svetu Nedelju pa je na dijelu autoceste došlo do velike gužve, a kamioni su, osim zaustavne trake, zauzeli i vozni trak, pa je tek nakon nekoliko sati policija počela regulirati promet i preusmjeravati kamione na druge pravce. Da bi se jučer na tom pravcu mogla stvoriti velika gužva bilo je vidljivo još tokom nedjelje popodne jer je Inina benzinska pumpa u smjeru Bregane nekoliko kilometara prije naplatnih kućica bila krcata kamionima koji su čekali prestanak zabrane prometovanja vikendom kako bi krenuli put Slovenije i dalje prema odredištima u Evropi.

Međutim, kad su krenuli, dočekala ih je zabrana prolaska u smjeru Bregane i kad su deseci kamiona izašli s parkirališta s odmorišta te novopridošli kamioni autocestom stvorili su dugačku kolonu koja je dovela do zastoja prometa na ovom frekventnom dijelu autoceste.

Inače, na ovom dijelu autoceste na potezu od Svete Nedelje do Bregane do ulaska Hrvatske u Schengen svakodnevno, a pogotovo ponedjeljkom bile su dugačke kolone kamiona, a nakon ulaska Hrvatske u Schengen tri tjedna nije bilo kolona kamiona na ovom dijelu autoceste.

Ali, jučerašnja zabrana ulaska u Sloveniju zbog zimskih uvjeta stvorila je još veće gužve nego ranije, a na policiji i nadležne cestarske službe nastoje riješiti ovu situaciju i preusmjeriti promet na prohodne pravce.