BiH

Srebrenica ostala bez načelnika, Ćamil Duraković podnio ostavku

26/09/2015

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković podnio je danas ostavku na tu funkciji, javila je televizija N1.

Duraković je za N1 prokomentarisao razlog zbog kojeg je došlo do ove odluke…

– Do suštinskog mimoilaženja Skupštine i načelnika je došlo zbog toga što Javne ustanove i preduzeća koje osniva trebaju biti servis građanima, a ne političkim strankama da kroz svoje kadrove na direktorskim mjestima provode politiku zapošljavanja svoje rodbine, rođaka i stranačkih podobnika, rekao je Duraković.

On je dodao da se lično zalagao za popravljanje stanja u Domu zdravlja, a ne mijenjanje direktora i dovođenje novog koji će provoditi politiku SNSD-a umjesto politike zdravstva na području Općine Srebrenica.

– U 15 godina SNSD je u Domu zdravlja zapošljavanjem svojih članova napravio deficit od 1,2 miliona KM, kazao je Duraković.

Inače na 23. redovnoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica od 23. septembra tekuće godine smijenjen je direktor srebreničkog Doma zdravlja dr. Nenad Milošević.

Nakon informacije o realizaciji Plana rada JZU Dom zdravlja Srebrenica za prvih šest mjeseci 2015. godine na prijedlog kluba odbornika SNSD-a predložena je smjena dosadašnjeg direktora ove zdravstvene ustanove što su odbornici SDA i SNSD-a i prihvatili.

Za vršioca dužnosti direktora izabran je Aleksandar Jovanović trenutno zaposlen kao rentgen tehničar i sjednica je prekinuta.

Protiv je bio izričito Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković jer kao i većina građana smatra da je to nastavak pogubne politike na uništavanju Srebrenice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.