Šta građani misle o redukcijama vode u Sarajevu!? (VIDEO)

kojim povodom – nedzma

Nakon mnogobrojnih slučajeva nestanka vode na području Kantona Sarajevo, snimili smo kratku anketu i pitali građane kako vide ovaj problem!?

Većina njih je ogorčena kako zbog situacije koja ih podsjeća na opsadu Sarajeva tako i zbog činjenice da mnogobrojni turisti ne kriju iznenađenje i sa sobom nose loše dojmove iz glavnog grada BiH.

“Pa ovo zaista ne priliči glavnom gradu jedne zemlje koja je prebogata vodom. Imamo je toliko da je možemo izvoziti, a da nam ne zafali”, komentariše razočarani građanin.

Olakšavajuća okolnost je da stižu hladnije temperature praćene padavinama, pa bi se smanjili problemi sa nedostatkom vode. Međutim, građani ne žele samo da se oslanjaju na vremenske prilike, nego očekuju, obzirom na to da plaćaju velike račune za vodu, da im nadležne strukture konačno riješe problem s kojim se bore svakog ljeta.

“Ne znam kako ih nije sramota. Naplaćuju toliki novac, a evo već godinama nisu u stanju da obnove vodovodnu mrežu, što bi spriječilo da se drastično smanji gubitak vode u cijevima. Trebalo bi da rade na rješenju ovog problema”, kaže građanka Sarajeva za naš portal.

https://youtu.be/b19etS2JunQ