Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta je Rajko Dukić pisao maloljetnoj djevojci

rajko dukic

Grupa tinejdžera iz Milića grubo se poigrala sa Rajkom Dukićem (73), koji je povjerovao da se dopisuje sa J. M. (16), kojoj je prethodno u kafiću na ceduljici dao svoj broj telefona uz dvosmislenu poruku: “Ako imaš potrebe, nazovi me”.

Predsjednik Kompanije Boksit, ubijeđen da se dopisuje sa maloljetnicom kojoj je ostavio poruku sa svojim telefonskim brojem, ustvari, razotkrio je šta se krije iza uspješnog privrednika, roditelja i djeda.

– Ako imaš potrebe nazovi me. 066/707-837 – glasila je rukom ispisana poruka na komadiću papira i, uz 100 maraka i 25 eura, uručena pred više svjedoka u milićkom kafiću Itinero djevojci koja je petog februara puštala muziku. Veliki poštovalac dobre muzike, ali i izgleda J.M., bio je predsjednik Kompanije Boksit Rajko Dukić, koji je kafić posjetio u pratnji četiri svoja tjelohranitelja.

J. M. je uzela novac, ali je igrom slučaja poruka sa najtraženijim brojem telefona u Milićima ostala i sasvim slučajno dospjela u ruke gostiju lokala koji su posmatrali cijeli događaj. Nakon povrijeđene sujete, ljubomore ili nečeg drugog, društvo iz kafića odlučilo je da se poigra sa Dukićem.

Najprije ga je ženska osoba pozvala, da utvrde da li je broj njegov. Odgovor je bio potvrdan. Dukić je pitao koliko ima godina i kada mu je rečeno da je navršila 22, sa druge strane slušalice čuo se zagonetan smijeh.

– Dogovorili su se da se čuju pred veče, kako bi se mogli vidjeti u Motelu – pričaju za magazin Faktor tinejdžeri.

– Tokom večeri ponovo su pozvali Dukića, koji im je odgovorio da je izašao u šetnju i da će neki naredni put on pozvati broj sa koga je dobio poziv – prepričavaju osobe koje su kasnije krenule u prepisku sa njim.

“Moram da Vam kažem da sam se malo zbunila tokom razgovora iako mi se to ne dešava. Ali, eto, desilo se. Vaš glas mi je djelovao kao da nisam razgovarala sa gospodinom Rajkom. I dalje nisam sigurna da li je to Vaš broj. Ja treperim cijelo veče – glasila je poruka upućena Dukiću 15. februara u 21:26.

Samo minut kasnije, stiže odgovor: “Da. Nisi pogriješila, ali mislim da nisi o sebi rekla istinu”, aludiralo se s druge strane na razgovor vođen tokom dana, kada je rečeno da J. M., umjesto 16, ima 22 godine.

S obzirom da je Dukić prihvatio prepisku, nekoliko minuta poslije uslijedio je odgovor:

“Sve je ovo meni neubičajeno. Ne vjerujem svakom. Jedva sam odlučila da se javim. Moje godine su vjerovatno Vama problem. Vi ste izuzetan muškarac. Čast je poznavati Vas” – napisano je u poruci kojom su, kako kažu tinejdžeri, pokušali da skrenu pažnju na maloljetništvo i da je dalja prepiska izlišna.

Ipak, Dukić nastavlja:

“Ja nemam problem godina, ali uvijek imam u vidu i poštujem godine sagovornika ili partnera. Hvala na komplimentu pogotovo što mi ga je uputila mlada i zgodna dama”.

Nakon ovih poruka, tinejdžeri su pokušali da vide do koje mjere je 73-godišnjak spreman da ide, pa su napisali poruku sljedećeg sadržaja:

“Vi ste izuzetan i poželjan muškarac ali takvi, nažalost, nikad nisu sami. Hvala i Vama na komplimentu”.

Dukić nastavlja: “Nisam shvatio konstataciju da nikada nisam sam. Primjera radi cijelo veče, pa i sada, dok sa tobom razmjenjujem poruke, sam sam a voleo bih da nisam” – piše u poruci upućenoj u 22 sata i 23 minuta.

“Htjela sam reći da ste Vi zauzet muškarac u smislu kao partner. Oko Vas su uvijek lijepe žene” – nastavljena je prepiska između Dukića i, kako on misli, šesnaestogodišnjakinje.

Dukić odgovara: “Velika je razlika da li su oko mene ili sa mnom. Šta ti misliš?”
Uslijedio je odgovor: “Vi sigurno imate koju poželite i kad god želite. Takav muškarac teško može biti bez ljubavi i pažnje”.

“Tvoja konstatacija je prilično netačna. Iskreno, šta ti misliš šta bih sada i koga poželeo dok sam u apartmanu ležim u krevetu?” – pitao je Dukić.

S obzirom da su svi iz Milića, te da se u posljednje vrijeme spekuliše da je Dukić u vezi sa daleko mlađom Jelenom P., prepiska ide dalje:

“Jelena je srećna žena. Svi mi poželimo pored sebe muškarca poput Vas” – glasio je odgovor kojim se Dukiću skreće pažnja da se u malom mjestu naglas priča da je u vezi sa njom.

Ipak, on to negira: “U velikoj si zabludi ako misliš da sa Jelenom imam bilo šta. To su osmišljene intrige. Pitao sam te šta misliš koga sad i šta sad želim” – zapitao je Dukić, dok je na poruku “Voljela bih da mi Vi to kažete”, posumnjao da je upao u zamku, te u veoma kratkom roku napisao dvije poruke: “Mislim da nisi sama dok razmjenjujemo poruke”. I “Nije fer da ja govorim u tvoje ime”.

“Sama sam u sobi i malo mi je neprijatno i ne znam zašto se ovako osjećam” – glasio je odgovor koji je pokrenuo nova pitanja:

“Da li sam u pravu ako kažem da želiš ono što i ja?” – pitao je Dukić i nakon odgovora

“Strah me da kažem”, napisao je prilično dug odgovor:

“Nemoj da radiš ništa u životu što te dovodi u stanje straha. Iskrena i jaka želja potiskuje strah, pa i u konkretnom slučaju. Ako ti više odgovara možemo se sresti u večernjim satima” – bio je uporan Dukić.

“Dogovorićemo se sutra u toku dana. Nadam se da ću biti u prilici naveče” – glasio je brzoplet odgovor, te kada su shvatili da su dogovarali viđanje, a da o tome J. M. ništa ne zna, pokušali su da se izvade drugom porukom:

“Ako mislite na posao o kojem sam danas govorila, meni posao ne treba. Ja se jednostavno Vama divim i voljela bih Vas bolje upoznati”.

Kada je shvatio da je susret sa djevojkom koju je vidio u kafiću dogovoren, Dukić utvrđuje i vrijeme i mjesto sastanka:

“Ako imaš vremena i želje dođi sutra u 10 sati u Motel u salu prema terasi. Možemo uz kafu da popričamo da se bolje upoznamo i tako dalje i više od toga. Ako ti više odgovara možemo se sresti u večernjim časovima” – napisao je Dukić i prepisku zaključio riječima:

“Laku noć i sanjaj lijepe snove”.

Sutradan se u Motelu, u zakazano vrijeme, nije pojavio niko, dok je broj sa koga su se tinejdžeri dopisivali uništen. Ipak, sve poruke su uslikane i dostavljene na adresu Faktora.

Pokušali smo da pozovemo i broj sa koga je pisao Rajko Dukić, međutim i on nije bio u funkciji. Kako smo saznali, on je već 17. februara od m:tela tražio da se broj ugasi, te je postupljeno po njegovom pismenom zahtjevu. Broj se, inače, vodio na Kompaniji Boksit.