Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sds

Stanić: Dodik ne govori istinu, neka kaže ko to odlazi iz SDS-a

4Miladin-Stanic

– Pojedinci iz SDS-a mogu biti uzdrmani, ali nikako stranka, posebno ne na način kako to pokušava Dodik – ustvrdio je Stanić

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić tvrdi da nije istinita tvrdnja predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika da je moguće da jedan broj poslanika SDS-a u entitetskom parlamentu izađe iz stranke i da pristupi nekoj od partija okupljenih oko SNSD-a, “pošto je SDS u rasulu i nema liderstva”.

Stanić je rekao da je to još jedna Dodikova „notorna laž“ te ga je pozvao da kaže koji su to poslanici.

Tvrdi da SDS nije uzdrman i da su ovo „uobičajene“ Dodikove priče.

– Pojedinci iz SDS-a mogu biti uzdrmani, ali nikako stranka, posebno ne na način kako to pokušava Dodik – ustvrdio je Stanić.

On je danas u izjavi za novinare u Banjoj Luci rekao ta stranka neće odustati od zahtjeva da se parlament RS-a izjasni o, kako tvrde, NATO putu BiH.

Nakon što danas na sjednici skupštinskog Kolegija nije prihvaćena inicijativa SDS-a o posebnom zasjedanju parlamenta, nakon, kako su naveli, priznanja člana Presjedništva BiH Milorada Dodika da Bosna i Hercegovima u MAP-u, Stanić je rekao da će njegova stranka ispoštovati poslovničku mogućnost da do toga dođe.