BiH

poslanici pdp-a

Stanivuković i Trivić predali potpise građana za provjeru diploma u RS

09/09/2019

Želimo da izvršimo pritisak na vlast da objavi registar zaposlenih u javnom sektoru, što je njihovo ranije obećanje – rekla je Trivić na konferenciji za novinare

Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić i Draško Stanivuković predali su danas u Narodnu skupštinu RS-a peticiju s više od 3.000 potpisa građana, kojom traže javno objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru u Republici Srpskoj.

Trivić je rekla da zahtijevaju izmjene i dopune Zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru kako bi se izmijenila dva člana, kojima traže da se za svakog zaposlenog pored stručne spreme dodaju i podaci iz diplome te da nadležni organ, koji vodi registar zaposlenih u javnom sektoru, provjerava vjerodostojnost podataka o diplomama u javnom sektoru.

-Ovo nije političko, već opće društveno pitanje, koje narušava prosperitet RS jer se o kupovini diploma naveliko govori, a niko to ne pokušava da riješi – rekla je Trivić.

Dodala je i da je ovaj problem uzrok odlazaka mladih iz RS.

-Želimo da izvršimo pritisak na vlast da objavi registar zaposlenih u javnom sektoru, što je njihovo ranije obećanje – rekla je Trivić na konferenciji za novinare.

Istakla je i da su potpise prikupljali u proteklih sedam dana, u nekoliko gradova RS.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da se u RS mora vrednovati znanje.

-Želimo sistemska rješenja, slovo na papiru, a ne da neko govori ‘hajde da sada provjerimo diplome’ – rekao je Stanivuković ističući da ovo nije populistička mjera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.