Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ide na razgovor u policiju

Stanivuković: Predložit ću zakon o zabrani zastrašivanja građana u RS-u

stanivukovic

Moj cilj nije moja bezbjednost, već svih građana Banje Luke i RS-a – ustvrdio je on dodajući da predlaže zakon o zabrani zastrašivanja koji bi se odnosio na svaku osobu koja bi svoju funkciiju koristila da zastraši narod

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković predložit će Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) usvajanje Nacrt zakona o zabrani zastrašivanja.

Kaže da je uzeo radno odsustvovao iz BiH kako bi pripremio, između ostalog, i ovaj zakon.

-Moj cilj nije moja bezbjednost, već svih građana Banje Luke i RS-a – ustvrdio je on dodajući da predlaže zakon o zabrani zastrašivanja koji bi se odnosio na svaku osobu koja bi svoju funkciiju koristila da zastraši narod.

-Zakon će se odnositi na osobe koje obavljaju javni posao, a ukoliko svoju funkciju budu koristiti da zastraše narod, kako bi dobili ličnu korist ili neko dobro za svoju stranku. U tom slučaju predviđene su i zatvorske kazne. Sve zemlje EU koje su prošle tranzicioni period imaju jedan takav zakon – dodao je on ističući da će zakon štiti i zaposlene u javnim ustanovama.

Zakon će predložiti na usvajanje na narednim sjednicama Narodne skupštine i očekuje podršku poslanika za njegovo usvajanje.

Najavio je i da će obavijestiti sve strane ambasade u BiH o svemu što se dešavalo ranijih dana u Banjoj Luci i RS.

-Tražit ću podršku i zaštitu – dodao je Stanivuković i potvrdio da nije ranije prijavio policiji prijetnje, ali da je ovih dana primjetno njihovo prisustvo u blizini njegove kuće, koju osiguravaju.

Sutra će se javiti i na razgovor u policiju povodom audio-snimka na kojem se čuje kako policijski inspektor prijeti njegovom saradniku Ivanu Begiću