Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Stanje prirodne nesreće prošireno na još tri mjesne zajednice u Kalesiji

30/07/2018

Na sjednici Općinskog štaba Civilne zaštite Kalesija danas je razgovarano o stanju elementarne nepogode koja je zapadni dio te općine zahvatila u petak.

Na prijedlog komandanta Štaba CZ Kalesija Seada Džafića donijeta je odluka da se stanje prirodne nesreće pored MZ Seljublje, MZ Hrasno, MZ Kikači, MZ Tojšići, MZ Vukovije Donje i MZ Vukovije Gornje proglasi i na području MZ Dubnica, MZ Prnjavor i MZ Rainci Donji.

Prema preliminarnim rezultatima štete nastale usljed prirodne nesreće na području općine Kalesija prelaze dva miliona KM.

Također na sjednici Štaba CZ Kalesija istaknuto je da građani koji su pretrpili štete usljed prirodne nepogode iste moraju prijaviti u prostorijama Civilne zaštite Kalesija gdje je neophodno da popune obrazac o nastalim štetama kako bi Komisije za procjenu šteta iste obišli na terenu, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.