Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

traži adekvatno liječenje

Stanje zločinca Mladića se pogoršava iz dana u dan, Dodik uputio pismo

Mladić

Mladićevo zdravstveno stanje pogoršava se iz dana u dan, upozorava njegova porodica, koja strahuje od najgoreg mogućeg ishoda

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je uputio pismo predsjedniku Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, sudiji Karmelu Ađijusu i ambasadorima zemalja članica Vijeća bezbjednosti UN sa zahtjevom da se omogući adekvatno liječenje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Mladićevo zdravstveno stanje pogoršava se iz dana u dan, upozorava njegova porodica, koja strahuje od najgoreg mogućeg ishoda.

“Nadam se da nema u svijetu onih koji misle da Mladiću ne treba dati adekvatnu ljekarsku zaštitu i zato sam pisao nadležnim u Ujedinjenim nacijama, pod čijom je upravom Mehanizam koji sada postoji, da im skrenem pažnju na pitanje adekvatnog tretmana”, kaže član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Smatra da ljekarski odnos i medicinski tretman zločinca Mladića i bilo kog čovjeka treba da bude izvan politike.

“Mislim da Mladić zaslužuje da bude adekvatno tretiran sa stanovišta medicinske usluge koja mu se mora dati. Ono što mi imamo kao do sada i naša percepcija i naše iskustvo jeste da su mnogi naši ljudi koji su otišli u Hag umrli, i mnogi su tamo stradali zato što nije bilo adekvatne medicinske zaštite”, rekao je Dodik.