Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stari Grad: Obustava saobraćaja u ulici Kračule zbog izvođenja radova

BiH

kracule

Obavještavamo građane da će se u periodu od 20. do 25. jula ove godine izvoditi hitni interventni radovi na sanaciji granitne kocke u ulici Kračule.

Tim povodom je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo rješenje o potpunoj obustavi saobraćaja za motorna vozila od 20 do 25. jula, 2018. godine od 0-24 sata.
Molimo građane da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, te da koriste alternativne putne pravce.

Asfaltiranje sportskog terena Bijela bašča u starogradskom naselju Mihrivode je počelo i biće završeno danas.

Nakon asfaltiranja uslijedit će ugradnja kanala za odvodnju kako se voda s padina ne bi slijevala na teren, te postavljanje zaštitne ograde, sportskog mobilijara i iscrtavanje terena.
Realizacija ovog projekta trebalo bi da bude okončana do početka avgusta, kada će teren biti dat građanima na korištenje.

U skladu s tehničkom dokumentacijom oko cijelog igrališta će biti postavljena zaštitna ograda visine šest metara, iscrtan teren za mali nogomet, kao i teren za košarku. Bit će postavljena dva gola sa svom pripadajućom opremom i dva koša. Planirano je i postavljanje tribina, te korpi za otpatke.

Ukupna vrijednost projekta je oko 130.000 KM. Na osnovu projektnog prijedloga kojeg je pripremio Sektor za lokalni razvoj za izgradnju sportskog terena Bijela bašča obezbijeđeno je 80% sredstava od ukupne vrijednosti projekta od donatora. Istanbulska Općina Fatih izgradnju sportskog terena finansira sa 86.350 KM, Federalno ministarstvo kulture i sporta sa 17.000 KM, a Općina Stari Grad projekat sufinansirati sa 26.370 KM. Izvođač radova je firma „Bosman“, a nadzor „Ambienta“.