Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stari most i Vijećnica u bojama francuske zastave

mostar-zastava111

Grad Mostar pridružio se svjetskoj akciji podrške Francuskoj nakon terorističkih napada u Parizu.

Tim povodom u gradu na Neretvi, u organizaciji “Centra za mir i multietničku saradnju”, Stari most je osvijetljen bojama zastave Francuske.

Mostarci su na ovaj način izrazili solidarnost sa žrtvama terorističkog napada i saučešće građanima Francuske, koja je bila jedna od prvih i najvećih donatora u procesu obnove Starog mosta, koji danas u svijetu važi za međunarodni simbol mira i pomirenja.

vijecnica-zastava1

Osvjetljenjem Vijećnice bojama zastave Republike Francuske, Grad Sarajevo se pridružio akciji svjetskih metropola u znak suosjećanja, solidarnosti i podrške porodicama tragično nastradalih, te svim građanima Pariza i narodu Francuske.

„Građani Sarajeva, koji su od 1992. do 1995. godine svakodnevno bili izloženi neselektivnom ubijanju, najbolje razumiju šta znači biti žrtva terora i zbog toga, u ovim teškim trenucima, dijele iskrenu tugu i bol sa porodicama ubijenih i ranjenih u bezumnim terorističkim napadima koji su se dogodili u Parizu“, navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Grada Sarajeva.