Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stav izaslanika Kluba Hrvata: Suštinske zakone usvajati u redovitoj proceduri

klub2

Puno se od njega očekuje, ali vidjeli smo tokom rasprava u oba doma Parlamenta i broju amandmana da niko nije zadovoljan s ovim zakonom, kazao je šef Kluba Hrvata Ivo Tadić

“Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlementa Federacije BiH ubuduće neće podržati, a niti sudjelovati u raspravama i odlučivanju o zakonima koji su u žurnoj i skraćenoj proceduri, a imaju vitalni značaj i suštinski karakter za Federaciju BiH jer nas se dovodi u nepovoljan položaj i onemogućuje nam se vršenje naše funkcije”, stav je Kluba Hrvata u Domu naroda koji je usvojen na sjednici Kluba održanom u sklopu nastavka 5. izvanredne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koji se održavas danas.

Nešto ranije, šef Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Ivo Tadić na vanrednoj sjednici tog doma izjavio je da je veoma nezahvalno braniti zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, nastalih usljed pandemije koronavirusa poznatiji kao ‘korona zakon’.

– Puno se od njega očekuje, ali vidjeli smo tokom rasprava u oba doma Parlamenta i broju amandmana da niko nije zadovoljan s ovim zakonom. Gospodarstvenici, a čini mi se ni članovi Vlade nisu zadovoljni – rekao je Tadić.