Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik sds-a

Šarović: Vrijeme je za alarm, napravljeni ozbiljni propusti u RS

sarovic

– Tolike godine zanemarivanja zdravstvenog sektora ne mogu se riješiti jednokratnom pomoći zdravstvenim radnicima. Krivicu nikako ne treba prebacivati na medicinske radnike, niti na građane – kazao je Šarović

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović upozorio je danas da je vrijeme za alarm, jer broj zaraženih koronavirusom u Republici Srpskoj raste, dok većina svijeta izlazi iz pandemije.

U RS-u se, navodi, bilježe rekordne brojke kada je u pitanju broj zaraženih.

– Očito je da su napravljeni neki ozbiljni propusti i mislim da treba hitno reagovati – istakao Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Smatra da je kriv sistem koji je zakazao svojom organizacijom, mjerama i obezbjeđenjem potrebnih sredstava.

– Tolike godine zanemarivanja zdravstvenog sektora ne mogu se riješiti jednokratnom pomoći zdravstvenim radnicima. Krivicu nikako ne treba prebacivati na medicinske radnike, niti na građane – kazao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je ponovio da je krajnje vrijeme je da se ukine vanredno stanje, koje nije dalo nikakve rezultate, već je samo poslužilo da se provedu neke ranije zamišljene javne nabavke.

– Velika greška je i nabavka pokretne bolnice koja ničemu ne služi, a doći će vrijeme da se i o tome ozbiljno porazgovara – rekao je Šarović.

Ukidanjem vanrednog stanja neophodno je, smatra, obezbijediti i rad Narodne skupštine RS koja je u ovom periodu “marginalizovana, a javna izgovorena riječ i kritička riječ mora doći do izražaja”.

– Poslanici moraju da budu dio rješenja. Vidi se da vladajući političari poslednjih dana ušutili i da ih nema nigdje – rekao je Šarović i naglasio da je ovo trenutak kada se treba izaći iz vanrednog stanja i položiti račune građanima.