prognoza za naredne dane

Stižu oblaci koji donose veliku promjenu vremena: Očekuje se led i jaki udari vjetra!

prognoza vremena mmfhmz

U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguć i led

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme. Poslijepodne umjeren porast oblačnosti u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguć i led.

Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura iznosiće od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Oblaci donose promjenu vremena

U Sarajevu će jutro biti sunčano. Poslijepodne umjeren porast oblačnosti može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura iznosiće od 17 do 19, a dnevna od 30 do 33 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je žuti meteolarm za grmljavinsko nevrijeme.

Kako je saopćeno  na snazi je žuti meteoalarm za grmljavinsko nevrijeme, visoke dnevne temperature zraka i UV index.

U ponedjeljak će u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne oblačno. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje. Prije podne u Bosni lokalno slabi pljuskovi. Poslije podne pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 °C.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 °C.

U srijedu je najavljeno pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 °C.

U četvrtak, 9. juna pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju obilnije padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni, javio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.