Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Stoltenberg: NATO očekuje od BiH da registruje nepokretnu imovinu

27/04/2018

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas u Briselu da NATO od Bosne i Hercegovine i dalje očekuje da registruje nepokretnu imovinu.

„To se čini kao da je birokratsko pitanje, ali to je ustvari problem države, da ima punu kontrolu nad oružanim snagama“ kazao je Stoltenberg.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a okupili su se danas u Briselu kako bi razgovarali o odnosima s Rusijom, stanju u Afganistanu i na južnom Sredozemlju te o daljnjeg širenja Saveza.

Sastanak šefova diplomatija je uvod u samit lidera NATO-a koji će biti održan u julu ove godine, i ovo je posljednji zvanični susret ovog tipa u starom sjedištu Alijanse u Briselu.

Da bi Bosna i Hercegovina otvorila dalje pregovore sa NATO-om potrebno je da objekte oružanih snaga u zemlji uknjiži na državu Bosnu i Hercegovinu. Većina tih objekta u FBiH je već upisana na državu, dok u bh. entitetu Republika Srpska vlasti odbiju da to učine.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.