Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stranka za BiH: Imamo jasnu viziju uređenja države

jerlagic sbih

“Općinska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Ilidža je juče održala predizborni skup u MZ Osijek, kome je prisustvovalo više od 200 članova i simpatizera stranke. Skup je otvorio potpredsjednik Opštinskog savjeta SBiH Ilidža i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo Esnar Šehović , te je nakon svog izlaganja i predstavio kandidate SBiH za Skupštinu kantona Sarajevo, Parlament Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH”, stoji u saopštenju iz ove stranke.

“Prisutnima su se obratili: Amer Jerlagić, predsjednik SBiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić , nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Mirsad Tokača, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo , Džebrail Bajramović, kandidat SBiH za Parlament FBiH, te domaćini skupa Huso Gušter i Avdo Sulejmanović. Svi prisutni na skupu poslali su snažnu poruku da naša djeca moraju gradit svoju, a ne tuđe države, te da je dugo čekati još 4 godine za novu priliku. Iz MZ Osijek je sinoć krenula poruka pobjede. Stranka za Bosnu i Hercegovinu ima jasnu viziju uređenja Države Bosne i Hercegovine i to viziju koju će sprovesti kroz:

· Otvaranje investicijskog ciklusa i punog zamaha u sektorima koji nose brži rast i nova radna mjesta (energetika , informatički sektor, turizam, poljoprivreda, servisne usluge…)

· Uvođenje sistema za prikupljanje, odvajanje i recikliranje otpada.

· Sigurniji grad time što će se uvesti modernizacija i opremanje policijskih snaga, kao i civilne zaštite i vatrogasnih službi.

· Za bolji socijalni status pripadnika Armije RBiH kroz besplatnu prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i školovanje. Besplatno zdravstveno osiguranje, druge terapije i liječenja.

· Formirati fondove za stipendiranje nadarenih / uspješne djece i studenata, te organizirati u svim mjesnim zajednicama edukaciju stranih jezika i ICT časova.

Zato poštovane građanke i građani, svi zajedno ZA „PROBOJ 2018“, stoji u saopštenju Stranke za BiH.