Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sačinjen prijedlog

Stručno vijeće Agencije za lijekove BiH razmatra prijedlog odluke za povećanje plaća

agencija za lijekove

U Sindikatu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH već duže traže ozbiljno razmatranje povećanja plata

Sjednica Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na čelu sa Vedranom Marčinkom sutra 27. marta održava sjednicu, a očekuje se rasprava o Prijedlogu odluke o povećanju plaća radnicima, a prijedlog je izrađen u saradnji s ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem i ovlaštenom službom ministarstva.

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović potvrdio je kako su uvaženi zahtjevi ovog sindikata za povećanje plaća te je sačinjen odgovarajući prijedlog odluke kojeg bi naredne sedmice trebalo razmatrati Stručno vijeće. On je posebno istakao zahvalnost prema ministru, kao i službenicima ministarstva koji su radili prijedlog.

U Sindikatu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH već duže traže ozbiljno razmatranje povećanja plata svim uposlenicima ove ustanove. Ranije su iz sindikata isticali da ova agencija na godišnjem nivou donese oko 12 miliona KM u budžet.

“Materijalni status zaposlenika je vrlo loš, ponižavajući i najlošiji uzmemo li u obzir sve druge zdravstvene radnike na nivou BiH.
Agenciju uglavnom čine zdravstveni radnici, ljekari, farmaceuti, laboratorijski tehničari i drugo administrativno osoblje koje je osposobljeno za rad u ovoj vrlo značajnoj agenciji.

Kao Sindikat Agencije pokrenuli smo inicijativu iznalaženja rješenja za povećanje plata svih uposlenika u Agenciji, zajedno s Ministarstvom civilnih poslova BiH na čelu s Adilom Osmanovićem i direktorom Agencije Aleksandrom Zolakom“, kaže Rustemović očekujući da će Stručno vijeće donijeti ispravnu odluku.