Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suljagić: Ovo je tužan dan za Oružane snage BiH

BiH

ubistvo rajlovac

Zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić potvrdio je da su u pucnjavi koja se večeras dogodila u sarajevskom naselju Rajlovac ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dva vojnika su ubijena. Ovo je tužan dan za Oružane snage BiH”, rekao je Suljagić koji se nalazi na licu mjesta.

Naveo je da se na terenu nalaze jedinice za podršku MUP-a KS, pripadnici Federalne uprave policije i pripadnici SIPA-e.

U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac, u kladionici “Pet plus”, večeras se dogodila pucnjava u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić novinarima je potvrdio da je večeras došlo do pucnjave u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH.

“Dvije osobe su smrtno stradale. Ekipe Hitne pomoći su izašle na teren i nažalost konstantirale smrt ove dvije osobe”, rekao je Nefić.

Istakao je da se poduzimaju sve mjere na identifikaciji napadača koji je u bjekstvu i koji je, kako je kazao, u napadu koristio vatreno automatsko oružje.

Dodao je da je rano za bilo kakve zaključke o mogućoj povezanosti napadača s radikalnim grupama.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo za AA je potvrđeno da je slučaj MUP-u KS prijavljen u 19.35 sati.

“U naselju Rajlovac je večeras došlo do upotrebe vatrenog oružja”, naveli su iz Operativnog centra MUP-a KS, ističući da je došlo do pucnjave i da je na mjesto događaja upućeno više policijskih ekipa.

Prema podacima novinara AA koji se nalazi na terenu, napadač je ušao u kladionicu koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 i otvorio vatru iz automatskog oružja.

Napadač je pucao i na autobus koji se nalazio u neposrednoj blizini. Tom prilikom je od krhotina razbijenog stakla lakše povrijeđen vozač autobusa i dvoje putnika. Kako javlja novinar AA, na licu mjesta se nalazi i nekoliko vozila Hitne pomoći.