Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najtoplije godišnje doba

Sutra je prvi dan ljeta, evo kakvo nas vrijeme očekuje na njegovom početku

kupanje neretva

Na dan početka ljeta obdanica će biti najduža, a noć najkraća

Na sjevernoj Zemljinoj polulopti ljeto ove godine počinje sutra, a za stanovnike na južnoj zima.

Ljeto će nastupiti sutra u 17 sati i 54 minuta.

Na dan početka ljeta obdanica će biti najduža, a noć najkraća.

Sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne bit će petak. U drugom dijelu dana u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 27 do 33 °C.

U subotu se očekuje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima u Bosno se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinam i gradom. U Hercegovini lokalni pljuskovi uglavnom na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 27 do 33 °C.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

U ponedjeljak će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom većem dijelu Bosne. U Hercegovini poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevne od 19 do 26, na jugu od 25 do 30 °C.