od 17 sati

Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika

dodik nsrs

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da bi 11. posebna sjednica ovog bh. entitetskog parlamenta trebalo da počne sutra u 17 časova

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da bi 11. posebna sjednica ovog bh. entitetskog parlamenta trebalo da počne sutra u 17 časova, javlja Anadolu Agency (AA).

Kolegijum je za ovu sjednicu utvrdio Prijedlog dnevnog reda sa tačkom “Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS o proglašenju Zaključka i Odluke Predsjedništva BiH, usvojenim bez konsenzusa na 9. redovnoj sjednici održanoj 19. februara 2020. godine, veoma štetnim po vitalne interese RS”.

U pitanju je prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz RS, po kojoj je Zaključak o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta, veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske. kao i prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana BiH iz RS, po kojoj je Odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i Evropske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu na teritoriji BiH, veoma štetna po vitalne interese RS.

“Sjednica sa predloženim dnevnom redom sazvana je na Zahtjev člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika u skladu sa članom 171. Poslovnika o radu NS RS”, saopšteno je iz NS RS-a.