Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Index.hr

Sve je snimljeno: Ušli u trgovinu u Metkoviću i izašli u BiH, bez ikakve kontrole

gr in

“S desne strane je plavi krov graničnog prijelaza, koji ste uspješno izbjegli. S lijeve strane ćete vidjeti tablu dobrodošlice s grbom Bosne i Hercegovine”

Odmah do graničnog prijelaza u Metkoviću, gdje naoružani policajci kontrolišu ulaz i izlaz iz zemlje članice Europske unije, granica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine prelazi se bez ikakve kontrole, javlja portal Index.

I to ne kroz šiblje, šumu i neprohodne puteve, nego, jednostavno, prelaskom metkovske ulice Marka Marulića. I već ste u Bosni i Hercegovini, pred povećim objektom, u čijem je prizemlju zapušteni poslovni prostor. Ako vam je taj komadić Bosne i Hercegovine premalen, potražite stražnja, automatska, klizna vrata objekta na kojima nema nikakvih oznaka.

“Uđete, prođete malim hodnikom i za čas ste pred perilicama rublja označenim cijenama u konvertibilnim markama. U prodajnom ste centru Dalmata JuraShop. Nakon što razgledate odjel bijele tehnike, policu s CD-ovima, blagajne supermarketa i virnete kroz staklo kafića, već za manje od minutu možete izaći na druga vrata – ona koja se nalaze iza hrvatskog graničnog prijelaza, a u Bosni i Hercegovini.

Kad izađete kroz njih, pred vama je oveće parkiralište. S desne strane je plavi krov graničnog prijelaza, koji ste uspješno izbjegli. S lijeve strane ćete vidjeti tablu dobrodošlice s grbom Bosne i Hercegovine. Dalje možete kamo hoćete. Slobodni ste. Možete do Sarajeva, Mostara ili Čapljine, sasvim je svejedno. Niko vas neće zaustaviti”, opisuje novinar pomenutog hrvatskog portala.

Kompletan tekst i snimak “akcije” prelaska granice nalazi se na ovom LINKU.