Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vakcinacija u Tuzli

Sve vakcine su potrošene, čeka se nova isporuka

vakcinacija

Proces vakcinacije, prema utvrđenom rasporedu, vršen je u 6 ambulanti, a na raspolaganju su bile i prostorije jedne mjesne zajednice

JZNU Dom zdravlja ˝Dr. Mustafa Šehović˝ Tuzla ima 67 timova porodične medicine, u svakom je između 1800 do 1900 osiguranika. Grad Tuzla ima ukupno oko 120.000 osiguranika, taj broj se mijenja u zavisnosti od broja rođenih i umrlih ali kreće se oko 120.000.

Na ovaj broj osiguranika, sredinom aprila JZNU Dom zdravlja ˝Dr. Mustafa Šehović˝ Tuzla dobio je 1905 doza vakcina protiv COVID-a 19. Vakcinisalo se po prioritetima, prvo stariji iznad 75 i hronični bolesnici. Prioriteti su određivani u svakom timu ali zaista je riječ o minimalnoj količini doza koja je kap u moru za stvarne potrebe.

Proces vakcinacije, prema utvrđenom rasporedu, vršen je u 6 ambulanti, a na raspolaganju su bile i prostorije jedne mjesne zajednice. U slučaju nabavke veće količine vakcina, organizovalo bi se masovno vakcinisanje građana u Mejdanu.

Od 1905 doza, 1185 su dobili stariji, 199 je potrošeno za štićenike četiri staračka doma i uposlenike domova, 450 na zdravstvene radnike i 71 na ostale radnike u zdravstvu, pojasnio je PR JZNU Dom zdravlja ˝Dr. Mustafa Šehović˝ Tuzla, Adis Nišić.

Čim stignu nove doza vakcina, osiguranici će se pozivati. Ovo pišemo zbog starijih osoba koje su ovih dana sjedile u kućama čekajući poziv. Vakcine su potrošene, čeka se nova isporuka, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena, javlja portal Tuzlarije.