Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečana promocija 11 kadeta SIPA-e

kadeti sipa45

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar u petak je održana svečana promocija jedanaest kadeta SIPA-e, koji su uspješno završili osmomjesečnu temeljnu obuku prve razine za stjecanje čina „policajac“.

Obuka je provedena sukladno Zakonu o policijskim službenicima BiH i Nastavnim planovima i programima, posebice usuglašenim za potrebe temeljne policijske obuke kadeta SIPA-e za čin „policajac“.

Osmomjesečna obuka odvijala se u dvije nastavne faze i to; prva faza je realizirana kroz teorijsku nastavu s praktičnim vježbama u trajanju od sedam mjeseci (1070 nastavnih sati), dok se druga faza obuke sastojala od sistematizacije gradiva, situacijske nastave i polaganja završnog ispita (120 nastavnih sati) u trajanju od mjesec dana.

Čestitajući kadetima na uspješno završenoj obuci, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja naglasio je kako pred danas promoviranim policajcima Jedinice za specijalnu potporu stoji izazov, da postavljene zadaće i poslove, obavljaju stručno i učinkovito, ne zaboravljajući odgovornost poštivanja temeljnih prava i sloboda građana prema kojima postupaju.

Kadetima je čestitao i načelnik Regionalnog ureda SIPA-e u Mostaru Željko Ćorić, poželjevši im uspjeh u budućim radnim zadacima.

Ova generacija kadeta temeljnu obuku prve razine završila je s prosječnom ocjenom 4,25, a radi naročitog uspjeha i zalaganja tijekom obuke, Miroslav Brežančić proglašen je kadetom generacije.

Svečanu promociju uveličali su i pomoćnik komandanta Jedinice za specijalnu potporu Dalibor Milošević, te drugi uvaženi uzvanici.