Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Intervju

Svetlana Cenić za Fokus.ba: Predlažu mjere koje ne mogu podržati, pogrešne su

Still0601_00006 (1)

Profesorica Cenić u intervjuu za naš portal iznijela je svoje viđenje situacije i šta bi država i vlasti u BiH na svim nivoima morale uraditi da zaštite radna mjesta i privreda od kolapsa koji joj prijeti

“Na prvom mjestu treba odvojiti dvije stvari, šta je čije zaduženje, jer na prvom mjestu svih mora biti čovjek, zaštiti mu zdravlje i omogućiti egzistenciju. Ako se o tome ne povode računa, onda ostadosmo bez povjerenja u državu, bez povjerenja u bilo koga i bilo šta”, kaže profesorica Svetlana Cenić u intervjuu za Fokus.

Priznati ekonomski ekspert u intervjuu za naš portal iznijela je svoje viđenje situacije i šta bi država i vlasti u BiH na svim nivoima morale uraditi da zaštite radna mjesta i privreda od kolapsa koji joj prijeti.

Posebno je kritikovala tri prijedloga koji su se mogli čuti ovih dana, a to su odgađanja naplate PDV-a za kraj mjeseca, smanjenje plaća svima u javnom sektoru, kao i najave pojedinih vlastodržaca da će država pomoći samo onim firmama koje su redovno plaćale PDV-e…

“Država se mora boriti za svako, ali za svako radno mjesta, nema razdavajanja i odvajanja”, kategorična je profesorica Cenić.

Pogledajte šta je predložila vlastima da odmah urade ako žele spasiti bh. ekonomiju od kolapsa…