vijeće ministara

Tegeltija o imenovanju direktora OSA-e i njegovog zamjenika: Sačekaću još neko vrijeme

zoran tegeltija3234

Teletija je rekao da je dugo vremena prošlo kako je upućeno pismo i zatražen stav Komisije, koja očigledno ima nekih svojih poteškoća da se sastane i zauzme konačan stav

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija rekao je da će još neko vrijeme sačekati na stav Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), a potom će predložiti Vijeću ministara imenovanje direktora te agencije i njegovog zamjenika.

Teletija je rekao da je dugo vremena prošlo kako je upućeno pismo i zatražen stav Komisije, koja očigledno ima nekih svojih poteškoća da se sastane i zauzme konačan stav.

“Još neko vrijeme daćemo šansu Komisiji da iznese svoj stav, kao što su to uradili i drugi koji učestvuju u procesu predlaganja, a nakon toga, cijeneći mišljenja koja sam dobio i koja dobijem, predložiću Vijeću ministara u redovnu proceduru imenovanje direktora i zamjenika direktora OSA”, rekao je Tegeltija.

On je podsjetio da je procedura imenovanja direktora i zamjenika direktora OSA u toku i da je kao predsjedavajući Vijeća ministara predlagač.

“Konačnu odluku o tome donosi Vijeće ministara, ali je u proceduri imenovanja potrebno pribaviti mišljenja zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara, Predsjedništva BiH i Zajedničke komisije za nadzor nad radom OsA”, podsjetio je Tegeltija.