Vijeće ministara BiH

Tegeltija smijenio ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića

Miloš Lučić (2)

Odluka o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića dostavljena je Parlamentarnoj skupštini BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglica BiH Miloša Lučića, javlja Anadolu Agency (AA).

“U skladu s dogovorom političkih partija o formiranju Vijeća ministara BiH i raspodjeli ministarstava, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pripalo je predstavnicima Republike Srpske u Savjetu ministara BiH. Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz Republike Srpske, funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu (DNS), a na istu je imenovan Miloš Lučić kao prijedlog ove partije”, navodi se u saopštenju iz Vijeća ministara BiH.

Dodaje se da je s obzirom da je DNS donio odluku o napuštanju koalicije i daljnjem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća ministara u svom radu nema podršku predstavnika DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara donio odluku o razrješenju dužnosti ministra Lučića.

“Odluka o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića dostavljena je Parlamentarnoj skupštini BiH”, navodi se u saopštenju.