pred nama ljetni dani

Temperature će rasti do 30 stepeni, a onda ponovo pljuskovi i grmljavina

Skradin: Veliki broj posjetitelja uživa u ljepotama Nacionalnog parka Krka
12.08.2019., Skradin - Val visokih temperatura i vrucina zahvatio je cijelu Hrvatsku, pa tako i Nacionalni park Krka. Najtopliji dan u godini najlakse je podnijeti uz hladnu tekucinu i osvjezavanje u rijeci. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tokom dana od centralnog pojasa ka jugu padaće prolazna kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom, a lokalno su moguće nepogode uz pojačan vjetar

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa prolaznom kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz dnevnu tempereturu od 21 do 26 stepeni Celzijusa.

Tokom jutra i prije podne biće sunčano, toplo i nestabilno vrijeme uz jači razvoj oblačnost.

Tokom dana od centralnog pojasa ka jugu padaće prolazna kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom, a lokalno su moguće nepogode uz pojačan vjetar.

Dnevna temperatura vazduha biće od 21 do 26, a u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusa.

Puhat će slab vjetar, sjevernog smjera.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U petak se očekuje sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima rijedak lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U subotu se očekuje do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30 stepeni.