BiH

banja luka

Testiranje na koronavirus iz automobila

30/10/2020

Planirano da danas ovdje bude testirano 120 pacijenata koji su dobili pozive od Higijensko-epidemiološke službe

Na lokaciji Malta u Banjaluci od danas će građani moći u automobilima biti testirani na virus korona kako bi se izbjegao kontakt, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Ovo testiranje po principu uzimanja briseva pacijentima direktno u automobilu obavljaće se na parkingu kod “Lesnine”, a uvedeno je kao jedna od mjera u borbi protiv širenja virusa korona usljed povećanog broja oboljelih.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da će na ovaj način biti rasterećena lokacija ispred Poliklinike, na kojoj je velika gužva i na kojoj je problem pristupa jer je riječ o centru grada, a ujedno će biti smanjeni kontakti među građanima.

On je najavio da se priprema i dodatna ambulanta za lica sa akutnim respiratornim infekcijama u novom objektu u Docu, pored postojeće kovid ambulante.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da prva testiranja na novoj lokaciji na Malti počinju u 8.30 časova.

Prema njenim riječima, planirano da danas ovdje bude testirano 120 pacijenata koji su dobili pozive od Higijensko-epidemiološke službe.

“Za njih će biti pripremljene uputnice koje će ih čekati na ovoj lokaciji, tako da će se ovdje moći testirati samo pacijenti koje je naša služba pozvala. Ostavljena je mogućnost za pacijente kojima ne odgovara ova lokacija, da mogu testiranje obaviti na punktu ispred Poliklinke”, pojasnila je Todorovićeva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.