Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi za primjer

Tim volontera Sarajevo od sutra pomaže starijim osobama

tim volontera

Ovaj primjer je zaista za pohvalu i mladim volonterima možemo poželjeti puno sreće pri njihovoj pomoći onima koji ne mogu sami prebroditi ovu situaciju

Neke ljude nevolja zaustavi, a neke pokreće. Tako je u vanrednom stanju u kojem se našla BiH zbog pandemije korona virusa grupa mladih okupljena oko Omladinskog film festivala u Sarajevu odlučila pokrenuti sve zainteresirane da u ovoj teškoj situaciji pomognu svima onima kojima je potrebna pomoć.

Tim volontera Sarajevo otvorio je besplatnu telefonsku liniju, a svi oni kojima je pomoć potrebna mogu se obratiti na broj 060 35 32 703.

Kako je za Fokus.ba kazao Kenan Musić, direktor Omladinskog film festivala već im se javilo oko 30 volontera. On ističe da su o svemu obaviješteni krizni štabovi na nivou FBiH, kao i Kantona Sarajevo, te MUP KS.

– Već od sutra naši volonteri će po pozivu koji mi zaprimimo u našem centru otići na adresu onih koji nam se obrate za pomoć kao što su kupovina hrane ili lijekova ili nekih drugih potrepština koje starije osobe u ovoj situaciji ne mogu obaviti. U našem volonterskom timu je i jedna medicinska sestra, a svu pomoć ćemo obavljati uz zaštitne mjere neophodne u ovakvim situacijama – kazao je Musić.

Ovaj primjer je zaista za pohvalu i mladim volonterima možemo poželjeti puno sreće pri njihovoj pomoći onima koji ne mogu sami prebroditi ovu situaciju.