Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tokom mise na Koševu pomoć ljekara zatražilo 50 hodočasnika

BiH

papa-kosevo-docek2

Tokom današnje centralne mise na sarajevskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, koju je predvodio katolički poglavar papa Franjo, pomoć ljekara Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zatražilo je 50 hodočasnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Ova medicinska ustanova danas je brinula o hodočasnicima koji su u velikom broju pristiglu u bh. prijestolnicu tokom posjete pape Franje.

[pull_quote_right]Kada je riječ o populaciji koja je danas najčešće tražila pomoć ljekara, iz KCUS-a ističu kako je riječ uglavnom o starijim osobama i djeci[/pull_quote_right]

Iz KCUS-a napominju kako su na raspolaganju svi resursi te da su dodatno pojačani hirurški, neurološki i internistički timovi. Kako su saopćili, na današnjoj misi na stadionu Koševo bila su angažovana tri mobilna tima sa ljekarima i medicinskim tehničarima.

Veliki broj hodočasnika danas je uglavnom uslijed visoke temperature zatražio pomoć ljekara i na Klinici urgentne medicine u Sarajevu. Od tog broja, jedan hodočasnik iz Hrvatske zadržan je na daljem liječenju.

Kada je riječ o populaciji koja je danas najčešće tražila pomoć ljekara, iz KCUS-a ističu kako je riječ uglavnom o starijim osobama i djeci koji su se žalili na vrtoglavicu i mučninu.

Kako napominju iz KCUS-a, na klinici su oslobođeni i dodatni kreveti te unutrašnje rezerve lijekova i sanitetskog materijala.