Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Toplotni val u BiH: Teperature 40 stepeni, evo kad stiže osvježenje

toplotni val vrucina sunce vrijeme

Nakon temperatura od 40 stepeni u drugom dijelu utorka očekuju se pljuskovi koji bi trebali uzrokovati pad temperature

Prije podne je u Bosni i Hercegovini uglavnom bilo sunčano. Pretežno oblačno je jedino na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 18; Bihać 23; Ivan Sedlo i Sanski Most 25; Bugojno 26; Gradačac 27; Bijeljina, Livno, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 28; Banja Luka, Brčko, Neum, Sokolac i Srebrenica 29; Doboj 30; Grude, Mostar i Trebinje 32°C.

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Oblačnije na području Krajine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje i do 28°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

U utorak u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine prema kraju dana širom Bosne i na sjeveru Hercegovine se prognoziraju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje i do 28°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 28 i 33°C, a u Hercegovini većinom od 35 do 40°C.

U srijedu u Bosni oblačno. U Hercegovini nakon sunčanog jutra prognozira se povećanje oblačnosti. Kiša i pljuskovi će se pomjerati od jutarnjih sat sa zapada i sjevera zemlje prema jugu i istoku do sredine dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 15 i 19°C, a u Hercegovini od 20 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 20 i 25°C, a u Hercegovini od 27 do 32°C.

U četvrtak uglavnom će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prije podne pretežno oblačno na istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.