Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gss sarajevo

Traje potraga za muškarcem u kanjonu Rakitnice

potraga-rakitnica (1)

Ukoliko današnja potraga ne da rezultate u narednim danima će se organizirati opsežna potraga na cijelom dijelu kanjona Rakitnice, priopćeno je iz GSS Stanice Sarajevo

GSS Stanica Sarajevo je u jutarnjim satima dobila obavijest od policije da se muška osoba srednje životne dobi uputila u kanjon Rakitnice u petak 7. maja u popodnevnim satima.

Porodica je prijavila nestanak policiji, koja je obavijestila operativni centar Sarajevskog kantona kao i GSS Stanicu Sarajevo.

Također su obaviještene PU Konjicu kao i GSS Stanica Konjic. Stanica Sarajevo je odmah po pozivu uputila dva potražna Tima na teren koji pretražuju rejon od ulaza u kanjon do kolibe ispod Bobovice. Akciju spašavanja otežava vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon.

Sam kanjon Rakitnice je izuzetno zahtjevan i za prolazak cijelog kanjona je potrebno od tri do pet dana uz korištenje adekvatne opreme. Ukoliko današnja potraga ne da rezultate u narednim danima će se organizirati opsežna potraga na cijelom dijelu kanjona Rakitnice, priopćeno je iz GSS Stanice Sarajevo.

Potraga u kanjonu Rakitnice

GSS Stanica Sarajevo je u jutarnjim satima dobila obavijest od policije da se muška osoba…

Posted by Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo – Mountain Rescue Service, Sarajevo on Thursday, May 13, 2021