Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzlanski kanton

Transferi iz PDA u SDA ne prestaju, pristupnicu potpisao i Husić

jasmina-sda (1)
Bračni par Lugavić se vratio u SDA

Potvrđeno je to iz Kantonalnog odbora Husićeve nove stranke

Azmir Husić, privrednik i vlasnik Nogometnog kluba Tuzla City napustio je Pokret demokratske akcije (PDA) i potpisao pristupnicu Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu.

Potvrđeno je to iz Kantonalnog odbora Husićeve nove stranke.

Husić je novu pristupnicu potpisao u društvu predsjednika Kantonalnog odbora SDA Fahrudina Skopljaka, piše Klix.

SDA pristupio i Azmir Husić / FOTO: Klix.ba

Ulazak u PDA bio je Husićev prvi politički angažman, a kao član te stranke bio je kandidat i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH na općim izborima 2018. godine. U PDA je obnašao i funkciju zamjenika predsjednika stranke, u vrijeme dok je tom strankom vladao Mirsad Kukić, koji je završio na crnoj listi SAD-a.

Kukić je, podsjećamo, nakon što je obznanjeno da se našao na crnoj listi odlučio podnijeti ostavku na mjesto predsjednika PDA, a zamijenila ga je bliska saradnica Elzina Pirić.

Podsjećamo, Jasmina Lugavić, dojučerašnja članica PDA izbačena je iz stranke nakon što je postala “preletačica” i u Skupštini TK podržala SDA u nakani obaranja Kantonalne vlade koju je predvodio SDP-ov premijer Kadrija Hodžić.

Odluka o njenom izbacivanju iz PDA donesena je zvanično jučer na sjednici Općinskog odbora stranke u Banovićima. Nedugo nakon toga Lugavić se odlučila vratiti starom jatu, odnosno banovićkom ogranku SDA, zajedno sa svojim mužem Šabanom.

“Danas je u prostorijama SDA Banovići zastupnica u Skupštini TK Jasmina Lugavić sa svojim suprugom Šabanom Lugavićem izvršila reevidenciju u članstvo SDA Banovići. Dobro nam došli u prirodno političko okruženje, sa željom i nadom da ćemo svi zajedno raditi za dobrobit građana Banovića, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine”, poručili su iz banovićkog ogranka SDA.