BiH

Transparency International organizira okrugli sto o reformi javne uprave

02/11/2015

Transparency International (TI) Bosne i Hercegovine organizira okrugli sto o temi „Reforma javne uprave u kontekstu predloženih izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi“, na kojem će se posebno diskutirati o predloženim zakonskim izmjenama i dopunama i njihovom mjestu u odnosu aktuelne reformske procese.

Obzirom da je reforma javne uprave posebno izdvojena u Reformskoj agendi za Bosnu i Hercegovinu za period 2015.-2018. godina, cilj okruglog stola je da se prikupe mišljenja različitih aktera o mjerama koje je neophodno preduzeti, a poseban fokus će biti stavljen na predložene izmjene i dopune Zakona o državnoj službi FBiH, kao i o posljedicama njihovog usvajanja po sistem državne službe, navode iz TI.

Najavljeno je da će na okruglom stolu učestvovati predstavnici svih relevantnih institucija uključenih u reformski proces, kao što su predstavnici agencija za državnu službu/upravu sa svih nivoa vlasti, zakonodavnih i izvršnih organa vlasti, te predstavnici sindikata državnih službenika, organizacija civilnog društva i medija, kao i međunarodnih institucija.

Okrugli sto se organizira u okviru projekta Monitoring reforme javne uprave – PARM, koji podržava Švedska međunarodna razvojna agencija (SIDA) i Vlada Danske, a koji provodi Transparency International BiH u saradnji s Centrom za istraživačko novinarstvo (CIN).

Okrugli sto će biti održan u utorak, 3. novembra u Sarajevu, saopćeno je iz TI BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.