Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Idemo zajedno"

Trivić potvrdila, kreće u formiranje nove stranke, otkrila je i ime

Banja Luka: Tisuće građana okupilo se protiv Dodika i krađe na izborima
06.10.2022., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - U Banjoj Luci odrzan je prosvjed opozicije protiv, kako tvrde, kradje Milorada Dodika na ovogodisnjim Opcim izborima. Jelena Trivic Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

U medijima se već mjesecima provlače navodi da Trivić istupa u vlastitu stranku, a što je danas zvanično i potvrđeno

Jelena Trivić, dugogodišnja članica Partije demokratskog progresa (PDP) potvrdila je danas da kreće u formiranje nove stranke pod nazivom Narodni front.

“Idemo zajedno u formiranje Narodnog fronta, za bolju, uređeniju, pristojniju Republiku Srpsku. To je naša obaveza prema onima koji su stvarali Otadžbinu, ali i prema budućnosti naše djece!”, navela je Trivić u objavi na zvaničnom Facebook nalogu.

Podsjetimo, Jelena Trivić bila je kandidatkinja PDP koju je podržao i SDS u trci za predsjednika Relublike Srpske. U izbornoj noći proglasila je pobjedu, a zvanične rezultate koje je objavio CIK, po kojima je predsjednik RS Milorad Dodik, Trivićeva, kao i formalno PDP i dalje spore tvrdnjama da su izbori pokradeni.

U prethodnom periodu Trivić se povukla iz političkog života, ušla u sukob sa Draškom Stanivukovićem optužujući ga za saradnju u izbornoj krađi sa Miloradom Dodikom i tvrdeći da neće ostati u PDP bude li u stranci i Stanivuković.

U medijima se već mjesecima provlače navodi da Trivić istupa u vlastitu stranku, a što je danas zvanično i potvrđeno.

Oglasio se Borenović

– Suviše su ozbiljna, složena i teška vremena, koja zahtijevaju sabranost, zajedništvo i uzajamno poštovanje unutar opozicije i između njenih ključnih ljudi u ovoj veoma važnoj borbi protiv vladajućeg režima. Sve što imam, kažem lično svojim dragim kolegama iz opozicionih stranaka i neću da dajem bilo kakav medijski povod za radovanje ovoj nakaradnoj vladajućoj eliti koja hoće da nas ućutka i ovim drakonskim zakonom o kriminalizaciji uvrede i klevete – izjavio je ovim povodom Branislav Borenović, lider PDP.