Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrdili iz pu foča

Osumnjičeni za napad na Fadila i Ajšu Memišević pušten na slobodu!

BOJAN PRODAN

Očekuju se i rezultati vještačenja dokaza pronađenih na licu mjesta

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na slobodu.

Ova informacija potvrđena je iz Policijske stanice Foča, uz pojašnjenje da je osumnjičeni u pritvoru proveo 24 sata, koliko traje zakonom predviđen rok za zadržavanje, nakon čega je morao biti pušten.

“To je ostalo na Tužilaštvu, a oni nisu predložili njegovo zadržavanje, niti pritvor. On nama i dalje ostaje glavno osumnjičeno lice. I dalje se prema njemu sprovode naše mjere i radnje, biće predmet vještačenja određeni dokazi koje imamo, te će se u narednom vremenu i dalje preduzimati sve iz naše nadležnosti”, kazala je za N1 Svjetlana Govedarica, portparolka PU Foča.

Podsjetimo, Prodana policija sumnjiči da je upao u dom Fadila i Ajše Memišević, nanio im teške tjelesne potvrde zbog kojih su na liječenje smješteni na sarajevski Klinički centar, te otuđio njihovu ušteđevinu u visini od 7.000 KM.

On je od ranije poznat policiji zbog niza krivičnih djela, među kojima je i djelo razbojništva koje je za posljedicu imalo i smrtni ishod.