reakcije

Mioković: Puštanje Prodana na slobodu može značiti jednu od dvije stvari

miokovic (1)

Porazno je po policiju RS to što je tužilac Prodan Bojana pustio na slobodu

Nakon što je jučer ekspresno uhapšen, Bojan Prodan, osumnjičn da je brutalno pretukao i opljačkao Fadila i Ajšu Memišević iz selela Omeragići kod Višegrada, već danas je pušten na slobodu.

“To je ostalo na Tužilaštvu, a oni nisu predložili njegovo zadržavanje, niti pritvor. On nama i dalje ostaje glavno osumnjičeno lice. I dalje se prema njemu sprovode naše mjere i radnje, biće predmet vještačenja određeni dokazi koje imamo, te će se u narednom vremenu i dalje preduzimati sve iz naše nadležnosti”, kazala je Svjetlana Govedarica, portparolka PU Foča.

“Porazno je po policiju RS to što je tužilac Prodan Bojana pustio na slobodu”, napisao je na svom Twitter nalogu bivši policijski dužnosnik Dragan Mioković, koji je trenutno zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Mioković je u svojoj objavio napisao i sljedeće:

“To može značiti jednu od dvije stvari:

Ili su u startu fulili skroz i bespovratno izgubili momentum, ili su u obradu privedenog ušli samozadovoljno i rutinski, zaboravivši da bez dokaza – nema priče”.

U jednom od komentara na njegovu objavu bilo je i pojašnjenje da tužilac smatra da se Pordan uopšte ne može dovesti u direktnu sa navednim krivičnim djelom, na što je Mioković odgovorio:

“Digli ga kao starog znanca, prikačili ga na spravu na foru, on zatrzao, a oni trk načelniku da mu kažu da je rEšeno. Pa sve 4 u zrak… Neće moći”.