BiH

preuzimanje vlasti

Trojka podijelila resore u Sarajevu, evo kome će Konaković ustupiti svoju fotelju

18/12/2019

Stranki demokratske akcije (SDA) pripasti sedam ministarskih pozicija, Savez za bolju budućnost (SBB) dobit će tri ministra, a Demokratska fronta (DF) dva

Na Skupštini KS danas su zastupnici SDA, SBB-a, DF-a i BOSS-a danas su potpisali zahtjev za smjenu Vlade i trenutnog rukovodstva Skupštine KS. Sa druge strane čelnici stranaka su već podjelili resore.

Tako će Stranki demokratske akcije (SDA) pripasti sedam ministarskih pozicija, Savez za bolju budućnost (SBB) dobit će tri ministra, a Demokratska fronta (DF) dva.

Članovi SDA će prema svemu sudeći zauzeti mjesto u Ministarstvu finansija, Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture, Ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu pravde i uprave, Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Ministarstvu saobraćaja i Ministarstvu za boračka pitanja, piše Dnevni avaz.

Pozicije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade te Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice će vjerovatno zauzeti odabrani članovi SBB-a.

DF-u su “ostale” dvije ministarske funkcije, pa će prema tome članovi njegove stranke biti prvi ljudi Ministarstva privrede i Ministarstva zdravstva.

Mahir Dević ili Mirza Čelik iz Stranke demokratske akcije će zamjeniti trenutnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Dinu Konakovića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.